“High end is aan vernieuwing toe. De consument ziet door de bomen het bos niet meer“, stelt Mark Haringsma van RMR Soundsystems. Mark en zijn broer Ruben, ooit begonnen door home-audio in auto’s van vriendjes te bouwen, brengen daarom –om het diezelfde consument makkelijker te maken– een nieuw merk op de markt: Sivian Acoustics.

In dit luidspreker systeem van Nederlandse makelij passen ze een aantal nieuwe principes toe. Op de show presenteren ze de grote LEDA speakers, en een prototype van een monitor. Sivian Acoustics brengt daarnaast een voorversterker met ingebouwde non oversampling DAC en een eindversterker volgens een A C principe: Klasse A met ongeveer 10 watt, aangevuld met hoog rendement C versterking. Cock van Vianen is de man achter de techniek en aanwezig op XFI om alles te vertellen over de gemaakte keuzes.

De speakers staan te spelen op ontkoppelingsplateaus van Townsend, waarmee resonanties effectief teniet worden gedaan. “Net als Sivian, schuift ook Townsend bestaande theorieën aan de kant”, zegt Haringsma. Tony Townsend zelf is aanwezig om daarop te geven. Kamer 5 is waar je moet zijn.

Sivian-Acoustics-Leda