Met een compleet naadloze aluminium behuizing is de Masterline Source van het Zwisterse Piega al sinds 2013 een meer dan bijzondere verschijning. Sinds vorig jaar heeft de serie een kleiner broertje gekregen de Masterline Source 2 die nu als primeur te horen is op de XFI.

Piega werd in 1986 opgericht door Leo Greiner en Kurt Scheuch. De laatste is verantwoordelijk voor het ontwerp van de high end producten die in de eigen fabriek onder het motto ‘Zonder muziek zou het leven een grote vergissing zijn’ in Zwitserland worden gemaakt. Het bedrijf had al een goede naam opgebouwd maar toen het in 2013 de Masterline Source presenteerde oogstte het louter lovende recensies.

Met de Masterline Source 2 is er nu een kleinere versie beschikbaar die voor het eerst op de XFI te horen zal zijn. ‘Kleiner is in deze overigens een relatief begrip. Want met een hoogte van 173 cm en een gewicht van 93 kilo per stuk is de Serie 2 speaker nog steeds een flinke jongen.

“Verder opvallend in de line up van AV Tunes is de geïntegreerde versterker van Gato Audio: De DIA 250S  NPM, een geïntegreerde versterker met streamer, beleeft op de XFI haar Nederlandse primeur”

Op de XFI vormt de Masterline Source 2 samen met een voor- eindversterker combinatie van het Deense Gato Audio een absolute high-end set voor audiofielen. Daarnaast neemt importeur AV Tunes ook een aantal meer betaalbare sets mee naar de XFI. Zoals bijvoorbeeld de Facet serie van Elipson en de platenspelers van dit oude Franse merk, 1 van de oudste namen in deze wereld (sinds 1938).

Verder opvallend in de line up van AV Tunes is de geïntegreerde versterker van Gato Audio: De DIA 250S  NPM, een geïntegreerde versterker met streamer, beleeft op de XFI haar Nederlandse primeur.

“Eigenlijk is het teveel om op te noemen”, zegt Edwin Roescher van AV Tunes en hij nodigt iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen. “Eigenlijk nemen we bijna alles mee van de merken die we voeren. Ook bijvoorbeeld de audiomeubels Norstone die een hele uitgebreide collectie hebben.”

Koop alvast je kaarten hier en zorg dat je erbij bent dit weekend