Bij Music2 draait het om analoog. Naast hun merken als Dr Feickert en Blumenhofer gaan ze op de XFI de buizenversterkers van het Servische Trafomatic aan het grote publiek introduceren.

“Eén van onze speerpunten op deze editie van de XFI zullen de Blumenhofer Classic- luidsprekers zijn. Door het leven gaand onder de naam BHC zullen we in ieder geval de modellen 1743 en 1733 meenemen. Het grootste en het middelste model”, zegt Marco de Wilde van Music2.

De BHC-luidsprekers zijn ontsproten aan het brein van de mensen achter Old School Hifi en slaan een brug tussen ‘old school’ hifi-systemen en moderne. In Thomas Blumenhofer van Blumenhofer Acoustics werd de partner gevonden die deze speakers wilde en kon bouwen. De speakers zijn dit jaar voor de tweede keer op de XFI te horen.

“Uiteraard zal onze ‘huis’-kunstenaar Rene Visker ook weer van de partij zijn, hij zal wederom enkele van zijn kunstwerken tentoonstellen en uiteraard weer live aan het schilderen zijn.”

De Wilde is één van de deelnemers van het eerste uur aan de XFI en heeft al precies voor ogen wat hij dit jaar gaat doen. “Daar iedereen zo onderhand wel weet dat alles bij ons om analoog draait, zal er ook uitsluitend met analoog materiaal worden gedemonstreerd, hiervoor gebruiken we de draaitafels van Dr Feickert en elementen en phonotrappen van Van den Hul, die ook de bekabeling voor hun rekening nemen. Voor de liefhebbers zal er van tijd tot tijd ook worden gedemonstreerd met mastertapes. Uiteraard zal onze ‘huis’-kunstenaar Rene Visker ook weer van de partij zijn, hij zal wederom enkele van zijn kunstwerken tentoonstellen en uiteraard weer live aan het schilderen zijn. Dit alles uiteraard in een net even andere ambiance dan rechtuit”, zegt De Wilde.

Maar het is niet alleen maar oude bekenden en gesneden koek bij Music2. “Verder zullen we dit jaar de Trafomatic-buizenversterkers uit Servië aan het grote publiek introduceren, in principe zullen we met de Lara-voorversterker en splinternieuwe Pandora-monoblokken demonstreren. Maar uiteraard zullen we nog wat meer modellen meebrengen”, besluit De Wilde.

Benieuwd naar Music2? Zorg dat je erbij bent op 22 of 23 september