“Je hebt versterkers en je hebt versterkers èn je hebt McIntosh. Buitencategorie!”, zegt Edwin van Rooijen van Savor Audio. De looks, de helder oplichtende blauwe VU-meters, de groene gloed van de buizen; het is al pure beleving als de muziek nog niet eens klinkt. Sluit het vervolgens aan op een McIntosh-bron en je merkt direct: McIntosh staat voor kwaliteit. en voor continuïteit. Neem de iconische MC 275 versterker die al 50 jaar verkrijgbaar is. “Waar kom je dat nou nog tegen?”

Een retorische vraag die meteen een ‘bruggetje’ blijkt naar Sonus faber. Nog zo’n merk met een traditie van perfectie, in geluidskwaliteit en afwerking. “Staging, balans, power, rust, alles is aanwezig. Het topmodel Amati Homage Tradition, is gewoon adembenemend, een speaker die je elke muziekliefhebber gunt!”, stelt van Rooijen. De Amati Homage Tradition speelt straks op de XFi in een set met een MB50 streamer als digitale bron en een C52 voorversterker gekoppeld aan twee MC601 600 watt monoblokken.

“Audio Research zorgt in deze jachtige tijden voor een echt muzikaal rustpunt”

Savor presenteert twee sets in hun luisterruimte. Iconisch merk nummer drie daar in nummer 56 is Audio Research, dat altijd trouw is gebleven aan het principe van buizen. “En dat is een terechte keuze”, verklaart Edwin, “het zorgt in deze jachtige tijden voor een echt muzikaal rustpunt. Je hoort dat overduidelijk terug in de tweede set die we demonstreren, waarbij we de PH9 phono versterker, de LS28 voorversterker en de VT80 eindversterker van Audio Research aansluiten op de Sonus Faber Olympica 3, in combinatie met de beste platenspeler van REGA, de RP10.

Er is ook een echte show primeur van McIntosh, de MA8900 geïntegreerde versterker. Die staat in de ruimte van Bowers & Wilkins te spelen met 805 speakers. In diezelfde ruimte van van Bowers & Wilkins staan ook nog twee MC301 300 watt monoblokken te spelen.

De McIntosh MC601

De Audio Research VT80

Het Sonus faber Amati Homage Tradition model.