Ken Ishiwata, de grote man achter het Japanse Marantz, viert zijn veertigjarig jubileum bij het bedrijf door zowel letterlijk als figuurlijk zijn handtekening op een versterker en cd-speler te zetten: de Limited Edition KI Ruby series. Alvast te horen op de XFI.

Ishiwata drukt al zolang als ‘klankschilder’ zijn stempel op Marantz dat je bijna zou vergeten dat het merk is opgericht door Saul B. Marantz. Deze New Yorkse freelance graficus bouwde in 1952 in zijn kelder één van de eerste hifi-producten: de Audio Consolette. Het was het begin van een groot hifi-merk dat begin jaren zeventig van de vorige eeuw door Superscope werd overgenomen en naar Japan verhuisde.

Op de XFI zal de Marantz KI Ruby series te zien zijn waarmee Ishiwata’s werkjubileum wordt gevierd. Dé kans dus om te horen hoe hij vindt hoe muziek hoort te klinken.

Na zijn aantreden in 1978 maakte Ishiwata snel carrière en inmiddels gaat er geen component of product de deur uit voordat deze door hem is goedgekeurd. Op de XFI zal de Marantz KI Ruby series te zien zijn waarmee zijn werkjubileum wordt gevierd. Dé kans dus om te horen hoe Ishiwata vindt hoe muziek hoort te klinken.

De Ruby series is een duo dat bestaat uit een versterker (PM-KI Ruby) en een SACD-speler (SA-KI Ruby). Het verschil met reguliere Marantzproducten is dat Ishiwata hoogst persoonlijk de componenten heeft uitgezocht en getest. Voorzien van een robijn en gegraveerde handtekening verschijnt de Ruby series in een gelimiteerde oplage van vijfhonderd elk.

Deze bijzondere set is te vinden in de kamer van distributeur Sound United die naast andere Marantzproducten, waaronder het door de EISA bekroonde duo PM8006 & ND8006, ook de luidsprekers van Definitive Technology meeneemt.

Kaarten voor XFI (22 & 23 september) zijn nu hier online te bestellen