Feilloze representatie van livemuziek – voor veel audiofielen en muziekliefhebbers is dat de heilige graal. Daarvoor is natuurlijk technologie nodig, maar evenzeer kennis van de instrumenten zelf. Een van de leiders in dit gebied is Yamaha.

Oprichter Torakusu Yamaha maakte in 1897 zijn eerste traporgel en begon daarmee een lange traditie van instrumentenmaker. Tot op de dag van vandaag produceert zijn bedrijf onder andere piano’s, gitaren, drums, blaas- en strijkinstrumenten, naast keyboards en synthesizers. In deze lijn van ervaring, kennis en technologie staan vanzelfsprekend ook de Yamaha-audioproducten.

Op XFI 2017 zet het merk ondermeer twee nieuwe stereo-netwerk receivers in de schijnwerpers: de RN-303D en de RN-803D. Op de show wordt ook de nieuwe netwerkplayer NP-S303 getoond, een instapmodel met high-end kwaliteiten.

Uiteraard draaien alle devices onder MusicCast, Yamaha’s draadloze muzieksysteem. Leuk omdat het toegang geeft tot live streaming van je favoriete concert. En je kunt er ook muziek van het ene naar het andere Yamaha-apparaat mee streamen zonder kwaliteitsverlies.