The Finest Audio Systems in the world
ATC is in 1976 opgericht door Billy Woodman en heeft zich van meet af aan toegelegd op het ontwikkelen en produceren van high-end luidsprekers. Deze Engelse fabrikant houdt al 40 jaar vast aan haar ontwerpprincipes en heeft daarmee een prachtige productlijn en een solide reputatie opgebouwd. ATC onderscheidt zich ondermeer doordat het de toegepaste drivers zelf vervaardigt. Bovendien ontwerpt het bedrijf haar eigen elektronica. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden waarborgt ATC niet alleen de kwaliteit, het stelt hen tevens in staat drivers en elektronica optimaal op elkaar af te stemmen. Het resultaat is een productlijn met indrukwekkende prestaties.

Naast audiomonitors voor de studiomarkt produceert ATC ook al jaren een uitgebreide consumentenlijn. Aanvankelijk bestonden deze luidsprekers uit huiskamervriendelijke kastontwerpen voorzien van de componenten uit de professionele lijn. Deze serie wordt nog altijd geleverd onder de naam “Classic Series” en “Tower Series”.

Daarnaast biedt ATC nog een productlijn aan: De Hifi Entry Series. Deze lijn consumer luidsprekers is ruim een jaar geleden geheel vernieuwd. Cosmetisch zijn ze er wat ons betreft flink op vooruitgegaan, al valt over smaak natuurlijk nooit te twisten. Maar belangrijker is dat de luidsprekers zijn voorzien van ATC’s nieuwe tweeter, de SH25-76. Een bijzonder stukje vakwerk dat, tezamen met het vernieuwde cross-over, de prestaties van deze serie op een heel nieuw niveau brengt.

Met de in januari dit jaar verschenen SCM40A zet ATC een nieuwe standaard neer. Een actieve 3-weg luidspreker die concurrenten uit een hoger prijssegment naar de kroon steekt. Een luidspreker die je muziek op een nieuwe manier doet beleven. En ja, dit zouden de bekende holle frasen kunnen zijn, maar dat zijn het niet. We nodigen u graag uit om dit eens met eigen oren te komen vaststellen.

DISTRIBUTEUR

Helios

RUIMTE

32