In Nederland nog redelijk onbekend, maar in het buitenland op handen en voeten gedragen door de kenners: het Nederlandse Aequo Audio. De engineers en designers van de Eindhovense high-end luidspreker fabrikant dragen het credo van de Brainport regio waar zij vandaan komen: innovation through collaboration, research and technology.  Dat blijkt, want de uiterst elegant ogende vloerstaanders van zeer bescheiden formaat, zijn dankzij de combinatie van slimme technologie, high-end componenten en puur vakmanschap in staat om via een volledig analoog signaal pad een echte full-range en holografische geluidsreproductie neer te zetten, en dat alles in een prachtig jasje waar ook menig vrouw voor warm loopt. Interessant!

In mei 2016 lanceerde Aequo het eerste productiemodel: de Ensis. Dit model is in het eerste levensjaar overspoeld met internationale awards, waaronder zelfs ‘Best Product of 2016’ door High Fidelity Magazine. Afgelopen mei, twee jaar na de lancering van het eerste model, is de Stilla gelanceerd. Inmiddels ook alweer bekroond met de prestigieuze Blue Moon Award door Srajan Ebaen van 6moons, lijkt de Stilla in dezelfde voetsporen te treden als de Ensis. Hij prijst in zijn award het full-range geluid wat de elegante kleine vloerstaander weet te produceren. De prijs van de nieuwe Stilla ligt lager dan die van de Ensis (€ 17.999,- per paar Stilla, tegen € 26.499,- per paar Ensis). Ondanks het prijsverschil vindt Srajan Ebaen het absoluut geen stap omlaag, maar eerder opzij: “Down only applies to coin”. Hij stelt zelfs: “Placed on the top level; without neighbors, Stilla is the real disruptor and hot buy”. Dat klinkt veelbelovend.

Dit jaar presenteert Aequo tevens twee andere merken op de XFI Audiosho waarmee het samenspel volgens hun een bewezen succes is, namelijk de CX en EX music servers van Antipodes Audio uit Nieuw-Zeeland en de geweldig klinkende DAC van het Franse Vermeer Audio: de Vermeer Two.

We hebben vernomen dat Aequo zich de komende tijd wat meer op Nederland wil gaan focussen, omdat ze nu voornamelijk veel verkopen op de internationale markt. Leuk dus om een al succesvol Nederlands merk te kunnen verwelkomen op de thuismarkt!

Wie benieuwd is naar Aequo Audio, kan een kijkje nemen op de website: www.aequoaudio.com.

What's new?

Het tweede en nu al bekroonde luidspreker model Stilla zal voor het eerst te horen zijn in Nederland. Een primeur voor de X-fi Audioshow. Er zijn maar weinig merken die kunnen zeggen dat niet alleen hun eerste, maar ook hun tweede product de prestigieuze Blue Moon Award heeft gekregen door niemand minder dan Srajan Ebaen van 6moons. Een bijzondere prestatie. U vindt Aequo Audio direct bij de ingang, kamer 61.

DISTRIBUTOR

Aequo Audio

ROOM

52

Retailers (Netherlands): 

Retailers (Belgium):