Etalon Acoustics werd 35 jaar geleden opgericht door László Salay die zijn sporen verdiend heeft met het ontwerpen van microfoons voor Brüel and Kjaer en cartridges voor Ortofon. Het Hongaarse merk hanteert een ontwerpfilosofie die staat voor eenvoud waardoor het oorspronkelijke muzieksignaal zo min mogelijk wordt aangetast. Etalon producten staan daardoor garant voor een muziekweergave die je raakt. Uniek is de grote keuze qua houten afwerking.
Gedemonstreerde producten:
  • SuprA geïntegreerde versterker: het nieuwste instapmodel van Etalon dat een dynamische en ruimtelijke weergave garandeert.
  • IntegrA geïntegreerde versterker: een 40W klasse-A versterker die een zo zuiver mogelijke muzikale reproductie mogelijk maakt. Wereldwijd de eerste presentatie van dit gloednieuwe product.
  • ClassA geïntegreerde versterker: een 15W klasse-A versterker die gebruik maakt van stroomsturing van de luidsprekers. Combineert hierdoor optimaal met Etalon luidsprekers die gekenmerkt worden door een liniaal-rechte impedantiecurve.
  • EtherDAC D/A-converter: deze converter heeft zowel een USB- als UTP-ingang waardoor verbinding met een streamer of een LAN eenvoudig is. De DAC maakt gebruik van exclusieve Etalon-techniek die garant staat voor muzikaliteit. Vers van de ontwerptafel!
  •  Entrée luidspreker: een systeem met zeer snelle midden/hoog units voor een bijna perfecte impuls-respons. Samen met het strakke laag staan deze luidsprekers garant voor een zeer natuurlijke weergave wat onmiddellijk valt te merken aan de wijze waarop percussie-instrumenten worden weergegeven. De afwerking is subliem, de kasten zijn met de hand gebouwd door een meester meubelmaker die diverse awards heeft gewonnen.
  • Ripstreamer: een kant en klare streaming-oplossing. Ript uw CD’s met grote precisie en maakt het gebruik van streamingdiensten als Spotify, Qobuz en Tidal mogelijk. Geoptimaliseerd voor Roon. Eenvoudig in gebruik en toegespitst op betrouwbaarheid  en een zo schoon mogelijk digitaal uitgangssignaal met zeer lage jitter. Voorzien van USB en TOSLINK-uitgangen.

What's new?

Vers van de ontwerptafel van Etalon is de EtherDAC D/A-converter. Deze converter heeft een UTP-ingang waardoor verbinding met een streamer of een LAN eenvoudig is. Voorzien van een USB-ingang voor aansluiting van een SSD- of harde schijf. De DAC maakt gebruik van exclusieve Etalon-techniek die garant staat voor muzikaliteit en is Roon-ready.

DISTRIBUTOR

Etalon Acoustics

www.etalonacoustics.nl

ROOM

38

Retailers (Netherlands):  The Audio Clinic (Purmerend), Audiowoud (Leeuwarden)