Het Nederlandse Aequo Audio, -met eigen ontwikkeling en volledige productie in Eindhoven- heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een toonaangevend luidspreker merk. De elegante en compromisloze luidsprekers vinden inmiddels wereldwijd afzet en zijn door de internationale pers met groot enthousiasme ontvangen.

Beide luidspreker modellen van Aequo Audio hebben diverse internationale awards op hun naam staan. Daar werd onlangs een dubbele prijs aan toegevoegd na een review van de Stilla luidspreker door Mono & Stereo Magazine: de Highly Recommended Product Award EN de Upper Echelon Award welke uitsluitend verleend aan het absolute topsegment binnen de high-end audio.

Met deze en vorige reviews blijkt Aequo Audio in staat het hoogste lof te oogsten bij de meest uiteenlopende luisteraars/journalisten ongeacht hun persoonlijke smaak en voorkeur. Het komt steeds naar voren hoe beide luidsprekermodellen zeer open en gedetailleerd klinken, doch altijd moeiteloos en natuurlijk en met in het bijzonder uiterst grote driedimensionale soundstage. Ook wordt de makkelijke aansturing en volledige analoge afstelbaarheid van lage tonen aan ruimte en plaatsing gewaardeerd. Een duidelijk onderscheid met volledig passieve luidsprekers.

Aequo Audio is simpelweg uniek door de mate van grootsheid in klank in verhouding tot de slanke verschijning, zowel bij de Ensis als de Stilla (beide intern voorzien van 500W versterkers op de woofers). Het is zeldzaam dat dit lukt op alle fronten: in zowel (laag)bereik dynamiek, resolutie als holographische voorstelling. Een Nederlandse prestatie van ongekende muzikale innovatie dus, zoals ook samengevat in de slogan: Smart, Graceful, Uncompromised.

 

Dit jaar speelt Aequo Audio met een fraai systeem in kamer 52:

 

Streamer/Player                Taiko Audio – SGM Extreme

DAC                                      TOTALDAC – D1-12 mk2

Preamp                                Vermeer Audio – TWO

Power  amp                         CAAS Audio – Elysian 100 monoblocks

Loudspeakers                     Aequo Audio – Stilla

 

Wie benieuwd is naar Aequo Audio moet beslist eens een kijkje nemen op hun website: www.aequoaudio.com.

 

What's new?

Het succesmodel van Aequo Audio: de elegante Stilla. In Korea mooi beschreven als “powerfull little giant”: elegant in formaat, groots in prestatie. Een recente reviewer gaf aan geen enkele andere luidspreker te hebben gehoord die de “stealth technology” zo goed onder de knie heeft: de Stilla’s verdwijnen volledig en al wat overblijft is een zeer gedetailleerde en open holografische soundstage. Dankzij twee actief aangestuurde subwoofers via een signaalpad dat volledig analoog en instelbaar is met twee draaiknoppen (een unicum op zich) een ware full-range beleving.

 

DISTRIBUTOR

Aequo Audio

ROOM

52

Retailers (Netherlands): 

Retailers (Belgium):